2 Mart 2014 Pazar

Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş

Yurtdışında çokça yapılan kiş aslında bir tür tuzlu tart. Sebze yemeklerini ailenize sevdirmek için sizde farklı tarifler arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Hamuru Icin
100 gr tereyağ
1 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı tam bugday unu
1/3 çay bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz

Iç Harcı Için
1 adet kuru soğan
Yarim kilo ıspanak
2 adet patates
Kimyon
Kırmızı biber
Zerdacal
Tuz
Zeytinyağı

Üzerine
Kaşar yada parmesan
1 su bardağı sut
1 yumurta
Zeytinyagi

Hazırlanışı
Hamurumuz için un, tuz ve oda sicakligindaki tereyağ karistirilip, soktuk Su eklenerek yogurulur. Hamurun üstü ortulerek buzdolabında yarim saat dinlendirilir. Sogan yemeik dogranip zeytinyaginda pisirilir. Yıkanıp ymeklik dogradigimiz ispanaklari sogana ekleyip, tuz ve baharatlarini ekleyelim. Ispanaklar yumusayana kadar pisirelim.
Hamurumuzu un serptigimiz tezgahta merdane ile açıp, yaglanmis tart kalibimiza yerlestirelim. Bıçakla kabarmamasi için delikler açalım. 170 derece fırında açık kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pisirelim. Pişen kiş hamurumuzq iç malzememizi dolduralim ve üzerine çok ince halka halka dogradigimiz patatesleri dizelim. Süt ve yumurtayı cirpip bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyelim ve patateslerin üzerine kasik kaşık dökelim. Kişi 170 derece fırında patatesler kizarana kadar pisirelim. Pistikten sonra üzerine rendelenmis kaşar yada parmesan serpip tekrar fırına verelim. Peynir eriyince fırından alalim. servisten once 10 dakika kadar dinlendirelim. Afiyet olsun.







posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder