24 Kasım 2013 Pazar

Muhacir Mantisi


Annemin meşhur yemeklerinden biri olan muhacir mantısını ne zamandır yazmak istiyorum ama bir türlü fotoğraflayamamıştım. Sevgili kardeşim Seda sağolsun hem fotoğrafladı hemde yapılışını anlattı. Biz bu mantıya bayılıyoruz çocukluğumuzdan beri. Bildiğimiz mantıdan da çok daha kolay yapılıyor, kıymalı börek gibi yapıp bardakla kesiyorsunuz, hem pratik hem lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

1 yemek kasigi sivi yag
Un 
Su 
Tuz
Yarim kilo kiyma
1 buyuk sogan
2 domates
Karabiber
Üzerine yoğurt

 
HAZIRLANIŞI
 
Un su tuz ve yag ile mantinin hamuru yogrulur. Hamur kulak memesi kivamina gelince hamuru yarim saat dinlenmeye birakilir. Bu sirada kiymamizi kavurup uzerine sogan domates karabiber ve tuzunu ekleyerek ic malzemelerimizi kavurarak hazirliyoruz.
 
 
Bezelere ayirdigimiz hamurlarimizi acip her actigimiz hamiru yagliyoruz. Yagladigimiz hamurlari elle acarak tepsimize yerlestiriyoruz. 7 bezeyi acip tepsiye serdikten sonra ic malzememizi koyup uzerine ayni sekilde actigimiz 6 tane bezeyide acarak koyuyoruz.


Uzerini kapadigimiz mantimizin bir likor bardagi veya kucuk agizli bir kavanoz yardimiyla kesiyoruz

 
 Tamamini kestigimiz mantimizi 180 derece firinda uzeri pembelesene kadar pisiriyoruz


Firindan cikardigimizda sicakken sarimsakli yogurdu dokuyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder