4 Kasım 2013 Pazartesi

Pancar Sapı Kavurması

Sizde kırmızı pancarı çok seviyor ancak saplarını atmaya kıyamıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Ben her  pancar yapışımda bu pratik tarifi yapıyorum ve çok severek yiyoruz.
MALZEMELER

Pancar sapları ve yaprağı
1 soğan
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber
Dilerseniz kırmızıbiber
Üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya zeytinyağıyla beraber alalım. Soğanlar sararınca, ufak ufak doğradığımız pancar saplarını ve yapraklarını ekleyelim. Yaklaşık 8-10 dakika devamlı karıştırarak pancar saplarımızı kavuralım. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirip baharat ve tuzunu ekleyelim. Suyu çektikten sonra birkaç dakika kadar daha pişirelim. İster bu şekilde isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek afiyetle tüketelim.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder