23 Nisan 2013 Salı

Tortilla ve Taco Hamuru


MALZEMELER

2 bardak un
1 bardak mısır unu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 bardak su

HAZIRLANIŞI

Kuru malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım. Zeytin yağını ekleyip, suyu yavaş yavaş ekleyerek hamur toplanana kadar yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince üzerini bir havlu ile kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamuru 20 parçaya bölelim. herbir parçayı elimizde yuvarlayarak ince bir tortilla olacak şekilde merdaneyle açalım. Kızartma tavasını kızdırıp yağsız tavada tortillalarımızı arkalı önlü lavaş kıvamında pişirelim.
Tortillalarımızı isterseniz fajita'nın yanında, isterseniz taco malzemeleri ile dürüm şeklinde tüketebilirsiniz.
Taco kabuğu yapımı için tavaya 1 parmak bitkisel yağ koyup kızdıralım. Tortillaları ikiye katlayıp yarım ay halinde tavaya alalım. Tortillanın yarısı kızarırken, diğer yarısınımaşa ile dışarıda tutalım. Diğer yarısınıda aynı şekilde kızartalım. Taco kabuklarımız hazır. Sıcakken tacoları tüketirseniz daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder