23 Kasım 2013 Cumartesi

Fava


Favayı kayınpederim çok sevdiği için bizi ziyarete geldiği zamanlarda sık sık yapmaya çalışıyorum. Oldukça da pratik olan bu mezeyi sizde misafirleriniz ve aileniz için rahatlıkla yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Yarım paket kuru yada taze iç bakla
1 soğan
1 demet dereotu
2 limon

HAZIRLANIŞI

Kuru bakla kullanacaksak bir gece önceden suda bekletip ıslatabiliriz. Aceleniz varsa ıslatmadan da düdüklü de gayet güzel pişiyor. Baklamızı soğanla beraber güzelce yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Baklaları süzüp blender yardımıyla soğanla beraber güzelce ezelim. Limon ve tuzunu da ekleyip blandırla karıştıralım. En son ince doğranmış dereotunu içine ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım. Islak bir dikdörtgen borcama favamızı dökelim. Dereotunun bir kısmını da üzerine serpelim. Dolapta bir gece bekletirseniz kesilebilecek katı kıvama gelecektir. Baklava dilimi gibi kesip servis edebilirsiniz. Dilerseniz dereotu sevmeyenler dereotu katmadan da yapabilirler.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder