6 Mart 2014 Perşembe

Fırın Mücver


Kızım Mira mücveri çok seviyor, sebze yedirmek içinde harika bir yöntem çünkü istediğiniz sebzeyi ekleyebiliyorsunuz. Bende hem kızıma kızartma yedirmemek hemde kendi diyetime de uygun hale getirmek için fırın mücver yapmalıyım dedim. Çokta güzel oldu gerçekten, fırın yemekleri gerçekten yemeğe ayrı bir lezzet katıyor.



MALZEMELER


2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet patates
3 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
3 çorba kaşığı tam buğday unu yada beyaz un
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Kimyon
Zerdaçal
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI


Sebzeleri rendeleyip bir kaseye alalım. Üzerine yumurtaları ve yoğurdu ekleyip karıştıralım. Baharatları, tuzu, yağı ve unu da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Kare borcama yağlı kağıt serip harcımızı dökelim. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Fırından almadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar serpelim ve kaşarlar eriyip hafifçe kızarana kadar fırında bırakalım. Fırından çıkarınca 5 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.
Bu tarifi dukana uygun yapmak isterseniz un yerine yulaf kepeği kullanıp yağ ve patates eklemeden de yapabilirsiniz.













posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder