7 Eylül 2013 Cumartesi

Kremsnita - Slovenya'nin Geleneksel Kremali Pastasi (SlovenianTraditional Cream Cake)



Gecen haftalarda Slovenyayi tanitan bir gezi programinda bu pastayi yiyorlardi Bled golu kenarinda. Bana da cok guzel gorundu ve baya uzun internet arastirmalarimdan sonra kardesime yapmaya karar verdim. Pasta oldukca begeni topladi, ozellikle de kremasina herkes bayildi.






                     MALZEMELER
8-10 adet milfoy

Vanilya Kremasi İcin
1 kucuk su bardagi seker
4 corba kasigi misir nisatasi
1/4 cay kasigi tuz
4 su bardagi sut
4 cirpilmis yumurta sarisi
4 corba kasigi tereyagi
4-5 damla sivi vanilya

Cirpilmis Krema İcin
2 paket krema
Yarim su bardagi seker
2-3 damla sivi vanilya
Yada 1 paket kremsanti ve sut ilede hazirlanabilir. Kakaolu icin kremaya 1 corba kasigi kakao ekliyoruz

               HAZİRLANİSİ
8-10 adet milfoyu dolaptan cikarip yumusayinca yagl kagit serili tepsiye dizelim ve catalla delikler acip kabarmasini engelleyelim. 170 derece firinda acik kahverengi olama kadar ysklasik 10-12 dakika kadar pisirelim. Pisen milfoyleri enlesine ikiye bolup cam firin kabimizin tabanina milfoylerin alt parcalarini dizelim. 

Bir kapta seker, misir nisastasi, tuzu karistiralim. Uzerine cirpilmis yumurta ve sutu karistirip butun malzemeleri cirpalim.  Bir sos tenceresinde bu karisimi devamli karistirarak koyulasana ve kaynayana kadar orta ateste pisirelim. Atesten alip tereyagi ve vanilyayi ekleyelim. Karisimi buzlu suyla dolu genis bir kabin icine oturtup sogumasini saglayalim. Soguyan kremayi milfoy dizili cam tepsimize dokelim ve uzerini strex filmle kaplayip buzdolabinda guzelce yerlesip soguyana kadar bekletelim.
Cirpilmis krema icin kremaya azar azar seker ekleyip koyulasana kadar cirpiyoruz. Kakaolu icin kakao ekliyoruz. Buzdolabindan soguyan tatlimizi cikarip uzerine kremamizi dokuyoruz. Ustune alttaki milfoy dilimlerine denk gelecek sekilde kalan milfoyleri diziyoruz. Ustune pudra sekeri serpip, buzdolabinda en az 2-3 saat bekletip servis yapiyoruz. Kakaolu yaparsak enuste pudra sekeri yerine kakaoyu bir suzgec yardimiyla serpiyoruz. Kremsnitamiz hazir, afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder