6 Mart 2014 Perşembe

Sebzeli Fesleğenli Tagliatelle




Kardeşim Seda'nın tagliatelle makarnayı denemedim demesi üzerine İtalyan mutfağının bu şairane makarnasını bizde deneyelim dedik. Tadından çok hikayesi bizi etkilesede özellikle misafirler için şekli itibariyle birbirinden güzel sunumlar yapabileceğiniz harika bir makarna şekli bence. Biz sebzeli fesleğenli tagliatelle denedik ama spagetti makarnayla uyum sağlayan her tür sosla tagliatelle de uyum sağlar bence.
Gelelim hikayesine, Barilla'nın sitesinden aldığım hikaye şöyle "efsaneye göre Tagliatelle, aynı zamanda şair de olan usta bir aşçı tarafından Alfonso d'Este ile evliliğine atfen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenerek isimlendirilimiştir: Hiçbir makarna çeşidinin daha romantik bir hikayesi bulunmamaktadır."


MALZEMELER
1 paket tagliatelle makarna
2 adet domates
1 adet kabak
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam taze fesleğen
1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Parmesan yada kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI
Soğanları uzunlamasına doğrayıp iki dakika soteleyelim, üzerine ince kıyılmış sarımsak ve jülyen dilimlenmiş biberleri, kabakları ve havuçları ekleyelim. Üstüne küp küp doğranmış domateslerle fesleğenini ve karabiber ve tuzunu ekleyelim. Yaklaşık 3-4 dakikadan sonra ocaktan alalım. Tagliatelle makarnamızı tuzlu kaynar suya atıp dört dakika kadar haşlayıp süzelim. Üzerine sos döküp yaklaşık 1 dakika kadar kısık ateşte sosla pişirildikten sonra  maydanozlar ekleyelim. Servis tabağına alıp üzerine peynir ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder