6 Mart 2014 Perşembe

Merengli Limonlu Cheesecake

Canım kardeşim Seda'nın bize ziyareti sırasında yaptığı ve televizyondan tarifini aldığı muhteşem merengli limonlu cheesecake gerçekten göründüğü kadar lezzetliydi.   

MALZEMELER
Tabanı İçin
175 g un
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 yumurta
75g+1 yemek kaşığı tereyağı

Kremasi icin
5 adet yumurta sarısı
500 g süzme yoğurt
180 g şeker
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
2 paket vanilyali puding
250 ml süt
250 ml sıvıyağ


Mereng İçin
5 adet yumurta akı
140 g şeker
Bir çimdik tuz
HAZIRLANIŞI


Tabanımız için un, vanilin ve kabartma tozu ayrı bir kapta elenerek karıştırılır. Yağ ve şekeri mikserle çırpalım, yumurtayı da ekleyip çırpalım. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğuralım ve elde ettiğimiz hamuru yaklaşık 25-30 cmlik kalıp genişliğinde merdaneyle açalım. Kalıbımızı yağlayıp hamuru kalıbın kenarlarına taşıp yükselti olacak şekilde yerleştirelim. Elimizle bastırarak kalıbı tepsiye sabitleyelim.
Krema karışımı için tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar mikserle karıştırıp hamurumuzun üzerine dökelim. 175 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim.
Mereng için 5 yumurta akını ve tuzu temiz bir kapta mikserle çırpalım, azar azar şekeri ilave edip tamamen koyulaşıp mikserin tellerinde tutunacak kıvamı elde edene kadar çırpalım. Mereng karışımını 1 saat kadar buzdolabında bekletelim. Aceleniz varda 10-15 dakika kadar deepfreeze de atabilirsiniz. Fırından çıkan cheesecake üstüne merengi bızdolabından çıkarıp dökelim. 175 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. 1 gece bekletirseniz daha lezzetli oluyor ancak biz bekleyemeden yarısını hemen tükettik.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder