7 Mart 2014 Cuma

Seda'nın Böğürtlenli Çikolatalı Doğumgünü Pastası

Kardeşim Seda'nın İzmir deki doğumgünü kutlaması için hazırladığım bu dört katlı böğürtlenli çikolatalı pastası hem çok pratik hemde inanılmaz hafif ve lezzetli oldu. Ben genelde meyveli pasta tercih ederim ama doğumgünü çocuğu için çikolatalı pasta yapmam gerekti ve içine koyduğum böğürtlenlerin ekşiliği çikolatanın ağırlığını çok güzel dengeledi. Canım kardeşim iyi ki doğmuş, tekrar nice mutlu yıllara..

MALZEMELER
Pandispanya İçin
4 yumurta 
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk Kahvesi fincanı un 
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Kreması İçin
2 Paket kakaolu kremşanti
2 su bardağı süt
Damla çikolata
Dondurulmuş böğürtlen
Süslemek için kedidili bisküvi yada rulokat
Keki ıslatmak için süt


HAZIRLANIŞI


Oda ısısındaki yumurtaların akını ve sarılarını ayıralım. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte çırpalım. Şekerin yarısını azar azar ekleyelim ve beyazlaşıp mikserin uçlarına tutunacak kadar katılaşana kadar çırpmaya devam edelim. Şekerin kalanıyla da yumurta sarılarını çırpalım. Vanilya ve suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Kakaoyu ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım, yumurta sarılı karışıma unlu karışımı ekleyerek çırpalım. Yumurta beyazlarını unlu, yumurta sarılı karışımımıza spatula ile alttan üste karıştırarak azar azar ekleyip karıştıralım. Yumurta aklarını söndürmemeye ve fazla hızlı karıştırmamaya gayret edelim. Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp 1 kaşık unla her tarafını kaplayalım ve pandispanya karışımımızı kalıbımıza dökelim. Üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirelim. Kürdan batırarak pişip pişmediğini test edelim. Pandispanya piştikten sonra fırında 10 dakika kadar dinlendirip fırından çıkaralım ve kalıptan çıkarmak için iyice soğumasını bekleyelim.
Pandispanyamız tamamen soğuyunca kalınlığına göre 3 yada 4 kata ayıralım. Kremşantileri tarifine göre hazırlayıp çırpalım. Kekin ilk katını önce 5-6 kaşık sütle ıslatalım. Kremşantiden ilk kata sürelim, damla çikolata serpip böğürtlenleri ekleyelim. Az bir kremşantiyi böğürtlenlerin üzerlerine sürelimki kekin üst katına yapışsınlar. Diğer katlara da aynı işlemleri yapalım. En son katı koyduktan sonra pastanın etrafını kremşantimizle kaplayalım. Pastanın etrafını kedidili bisküvilerle kaplayıp istediğiniz renk bir kurdele ile etrafını bağlayabilirsiniz. Sunumu çok şık oluyor. Kedidili yerine rulokat yada uzun ince çikolatalarla da yapabilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder