17 Şubat 2014 Pazartesi

Hamsi Tava

Dünyanın en lezzetli baliklarindan biri olan hamsiyi birde böyle denemelisiniz. Çıtır çıtır çerez gibi bir balık oluyor ve balık sevmeyen eşim bile bu baliga bayılıyor.

Malzemeler

Yarim kilo hamsi
Misir unu
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Ayiklayip yikadigimiz bakiklari tuzlayip karistiralim. Hamsi tavasina yada teflon genis bir tavaya 3 yemek kasigi kadar sivi yag gezdirip tavanin her tarafini yaglayalim. Hamsilerim her iki yuzunu midir ununa bulayip distan ice dogru tavamiza yanyana dizelim. Orta ateste baliklarimizi guzelce kizarsna kadar pisirelim. Baliklari cevirmek icin fumduz bir kapak yada buyuk bir duz tabagi tavamiza kapatıp tersyuz ederek cevirelim. Bol yeşil salata esliginde sicak sicak servis edelim.



posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder