15 Şubat 2014 Cumartesi

Şambali

İzmir'in meşhur sokak tatlisi şambalinin tarifini sizde mutlaka denemelisiniz. Üstelik çokta ekonomik bir tatli, içinde hiç yumurta yok, yağ yok, un yok. Ani gelen misafir için az malzemeli ama bol lezzetli super bir tatli.

Malzemeler

2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yogurt
1 paket vanilin
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pekmez
Üzerine fıstık

Şerbeti Için
3 bardak şeker
2 bardak su
Yarim limon suyu





Hazirlanisi

Yoğurt, irmik ve şekeri bir cirpma kabinda karistiralim. Diger malzemeleri de ekleyip guzelce karistiralim. Hamurumuzu irmiklerin şişmesi için yarm saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bekleyen tatlimizi yaglanmis kalıbımiza döküp, uzerine fistiklari fazla bastımadan dizelim ve180 derece firinda kahverengi olana kadar güzelce pisirelim. Serbeti tatlimizi fırına koyunca ocaga alip kaynatalim, kaynayan serbete limon suyunu ekleyelim. Firindan cikan tatlimizi bes dakika bekletip sıcak şerbeti dökelim. Tatlı bir gece beklerse daha lezzetli oluyor.


 


posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder