17 Şubat 2014 Pazartesi

Bulgurlu Limonlu Pirasa

Kış sebzeleri fazla çeşitli olmasada farkli tarifler deneyerek cocuklariniza ve ailenize sevdirmek sizin elinizde. Pirasa yemegine alternatif olarak bu tarifi mutlaka deneyin derim, hem daja saglikli hemde daha lezzetli oluyor.


Malzemeler

Yarim kg pirasa
1 soğan
1 yemek kaşığı biber domates salcasi karışımı
2 domates
1 limon kabuğu ve suyu
1 havuc
Zeytinyagi
1 cay bardagi bulgur
Tuz
Zerdacal
Kimyon

Hazırlanışı

Pirasalari yikayip 1 cm kalinliginda ince ince dograyalim. Soganlari yemeklik dograyip zeytinyagi nda kavuralim. Pirasalari ekleyip kavurmaya devam edelim. Havucu rendeleyip pirasalara ekleyelim. Salcamizi ekleyelim ve yemegi karistiralim. Tuz ve birer cay kasigi kimyon ve zerdacal ekleyelim. Limon kabugunu rendeleyip suyunu sikalim ve yemegimize ekleyelim. Bulguri yikayip yemegimize katalim. Domateslerin kabuklarini soyup yemegin en üstüne dograyalim. 1, 5 su bardagi kadar su ekleyip yemegi pismeye birakalim. Yemegimiz az sulu bir yemek, daha sulu olsun isterseniz bulguru yarim cay bardagi atip suyunu arttirabilirsiniz. Afiyet olsun.




posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder