12 Mart 2014 Çarşamba

Kakaolu kek

İki yumurtali bu kek hem coc hafif hemde cok lezzetli oldugundan aksamlari cayin yanina sik sik yaparim yapimida cok kolay. 


 Malzemeler
  • 2 adet yumurta-oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
  • 1su bardağı süt 
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7-9 çorba kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya( ben genelde iki damlada sivi vanilya ozu kullaniyorum)

  • Yapilisi
    1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devride cirpin boylece daha kabarik ve hafif bir kek olacaktir
    2. Süt  ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
    3. Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
    4. En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
    5. Hamuru yaglanmis kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder