4 Kasım 2013 Pazartesi

Yulaflı Üzümlü Kurabiye

Dukan diyetimden kalan bir sürü yulaf unu ve yulaf kepeğini değerlendirmek için bu kurabiyeleri yapıyorum ve hem inanılmaz lezzetli hemde çok doyurucu oluyorlar. Ayrıca çokta faydalılar...


MALZEMELER

1 su bardağı yulaf kepeği
1,5 su bardağı yulaf unu
2 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı dişe gelecek büyüklükte ezilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI

Yumurta, şeker ve tereyağını mikserle çırpalım. Ceviz ve üzüm dışındaki malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur homojen bir karışım elde edince ceviz ve üzümü de ekleyip hamuru yoğuralım. Dondurma kaşığıyla birer top hamur alıp yağlı kağıt serili tepsiye hamurları aralıklı olarak dizelim. Topların üzerine hafifçe bastırıp düzeltelim. 180 derece fırında 12 dakika pişirelim. Yumuşak kurabiyeler seviyorsanız kalın kurabiyeler yapalım, eğer daha gevrek, kıtır kıtır kurabiyeler seviyorsanız daha ince, daha çok bastırarak gevrek kurabiyeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder