19 Eylül 2013 Perşembe

Limonlu Pancar

Kırmızı pancar benim en sevdiğim sebzelerden. Sindirime de çok faydalı ve yapılışı da oldukça pratik. Pazarda da artık pancarlar çıkmaya başlayınca hemen aldık. Saplarını da soğanla kavurup üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketebilirsiniz.


MALZEMELER

1 demet kırmızı pancar
3-4 diş sarımdak
1 limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI

Pancarları yıkayıp düdüklü tencerede 15 dakika kadar üzerlerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz. Haşlanan pancarlar suyun altında kolayca soyuluyor, elimizle kabuklarından ayırıp bir kaba koyup dilimliyoruz. Ezilmiş sarımsak, limon suyu, yağ ve tuzu bir kasede karıştırıp pancarlarımızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder