1 Haziran 2014 Pazar

Fırınlanmış Baklali Sarımsakli Ekmekler

Kalan ekmekleri değerlendirmek için hazırladığım bol malzemeli yoğurtlu bu ekmekler yaz akşamları için hem hafif hemde oldukça şık bir yemek oldu. Davet yemekleri, partiler içinde güzel ve şaşırtıcı bir ikram olabilir.



MALZEMELER

1 adet ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 salatalık
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı bakla
Yarım su bardağı bezelye
Limon
Üzerlerine birer adet roka
Tuz

HAZIRLANIŞI

İstediğiniz çeşit ekmeği dilimleyip her iki tarafını yada kıtır olsun isterseniz sadece tek tarafını zeytinyağı, kırmızı biber, kekik ve ezilmiş sarımsakla hazırladığımız sosa batırıp 200 derecede hafif kızarana kadar fırınlayalım. Yoğurda dereotunu ince ince kıyıp ekleyelim. Tuz ekleyelim. 1 salatalığı çok ince küp küp doğrayıp yoğurtlu karışımı ekmeklerin üzerlerine bolca sürelim. Bakla ve bezelyeyi 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağında tavada soteleyelim. Üzerlerine yarım limon suyu sıkıp yoğurtlu ekmeklerin üzerlerine pay edelim. Her dilimin üzerine birer yaprak roka koyup sıcakken servis edelim. Afiyet olsun.






posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder