7 Mart 2014 Cuma

Limonlu Sünger Kek

Amerikan lezzetlerinden bir klasik olan sünger kekleri çocuklarınızda hem isminden hem tadından dolayı çok sevecekler. Bu kekler hem çok hafif hemde geç bayatlaması nedeniyle sizin de favoriniz olacaktır.



MALZEMELER


1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
7 yumurta (7 yumurta sarısını bir kaba ve 6 yumurta beyazını bir kaba alalım)
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1/4 su bardağı portakal suyu
1/4 su bardağı limon suyu
1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI


Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini bir kaba eleyip karıştıralım. Yumurta beyazlarını tuzla çırpmaya başlayalım ve azar azar yarım bardak şeker ekleyelim. Tamamen katılaşıp krema kıvamını alınca buzdolabına koyalım.
Yumurta sarılarını 1 su bardağı şekerle çırpalım. Limon ve portakal kabuklarını ve sularını da ekleyip çırpalım. Unlu karışımı azar azar ekleyip karıştırmaya devam edelim. Yumurta beyazlarının 1/3 ünü unlu karışıma ekleyip spatula ile üstten alta yavaş yavaş karıştıralım. Kalan yumurta beyazlarınıda parça parça ekleyip spatulayla karıştıralım.
Kelepçeli kalıbımızın tabanını yağlayıp yanlarını yağlamayalım. Kek kenarlara ne kadar tutunursa o kadar kabarır. 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kekimizi pişirelim. Fırın kapağını açmamaya gayret edelim. Kek piştikten sonra 10 dakika kadar fırında bekletelim. Kalıptan çıkarmak için tamamen soğumasını bekleyelim. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra kenarlarını keskin bir bıçak yardımıyla keserek dikkatlice kekimizi çıkaralım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.




posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder