28 Kasım 2013 Perşembe

Sosyete mantisi

Eşimin evlenmeden öncede en çok sevdiğini söylediği ve bu sebeple öğrenip kendisine bol bol yaptığım sosyete mantısı misafir ağırlamak içinde oldukça pratik ve övgü toplayan bir yemek. Özellikle çocuklarda bu yumuşacık mantıya bayılıyorlar.


MALZEMELER

4 yufka
250-300 gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Zerdaçal
Kırmızıbiber
Üzerine dökmek için yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağı
3 su bardağı su
2 paket et bulyon (ya da sadece 3 su bardağı etsuyu)

HAZIRLANIŞISoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım..Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar pişirip ocağın altını kapatalım. Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
Yufkalarımızı dörde bulalım. Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harç koyup sigara böreği sarar gibi kenarlarını kıvırmadan sarın. Sonra kendi etraflarında  gül böreği gibi dolayalım ve bir miktar su ile ıslatarak yapışmasını sağlayalım. Borcama yanyana dizerek 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. .Fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Küçük bir tencerede etsuyunu yada et bulyonu eritip fırından çıkan mantılarımızı yumuşana kadar ıslatalım. Birer kepçe genelde yeterli oluyor. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt döküp, yağda kırmızı biber kızdırıp üzerlerine dökelim. Sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun.

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder