1 Ekim 2013 Salı

Ev Yapımı Supangle

Sütlü tatlıların en güzellerinden supangle yapmak için ille de hazır toz karışımları almanıza gerek yok, evde de gayet pratik vede çok daha sağlıklı şekilde hazırlayabilirsiniz.

 MALZEMELER

3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un 
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Kaselerin dibine koymak için dilim kek yada bisküvi
Üzerine hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Tenceremize sütü, kakoyu, şeker ve unu koyup mikserle yada çırpma teliyle güzelce çırpın. Tenceremizi orta ateşte ocağa alıp muhallaebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp vanilin ve margarin ekleyin. Dilerseniz yağ eklemeyebilirsiniz, daha hafif olur. Hazırladığınız supangleyi dibine dilim kek yada bisküvi koyduğunuz kaselere paylaştırın.Üzerlerine hindistan cevizi serpip soğuyunca buzdolabına koyup 1-2 saat kadar soğutun. Tatlımız servise hazır, afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder