Portakallı kek kış aylarında benim en sevdiklerimden. Birde portakal suyuyla şerbet yapıp üzerine dökünce gerçekten harika oluyor. Özellikle günler içinde ideal bir ikram bence. Portakalın ferahlığı ağızda o kadar güzel bir his bırakıyor ki bu keki bitirmeden duramayacaksınız.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
HAZIRLANIŞI
Şekerden 5 çorba kaşığı bir kaseye ayırılıp kalan şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yarım su bardağı portakal suyu, sıvı yağ eklenip çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilin ayrı bir yerde elenip azar azar sıvı karışıma eklenerek çırpılır. Yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kek kalıbına dökülüp 180 derece fırında bıçak batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirelim. Bu sırada ocakta bir sos tenceresine 5 kaşık şeker ve 1 bardak portakal suyunu koyup kaynatalım. Şeker eriyince ocaktan alalım. Kekimizin altını kapattıktan sonra 8-10 dakika dinlendirip, dilimleyelim. Daha sonra sosumuzu üzerine dökelim. Portakal dilimleri ve dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
HAZIRLANIŞI
Şekerden 5 çorba kaşığı bir kaseye ayırılıp kalan şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yarım su bardağı portakal suyu, sıvı yağ eklenip çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilin ayrı bir yerde elenip azar azar sıvı karışıma eklenerek çırpılır. Yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kek kalıbına dökülüp 180 derece fırında bıçak batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirelim. Bu sırada ocakta bir sos tenceresine 5 kaşık şeker ve 1 bardak portakal suyunu koyup kaynatalım. Şeker eriyince ocaktan alalım. Kekimizin altını kapattıktan sonra 8-10 dakika dinlendirip, dilimleyelim. Daha sonra sosumuzu üzerine dökelim. Portakal dilimleri ve dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder