MALZEMELER
2 adet enginar
1 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı fıstık
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
Limon
Sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Enginar yapraklarını koparıp limonlu suyla dolu derin bir tasa alalım. Enginar göbeklerini küçük küçük doğrayalım. Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları öldürelim. Pirinci ekleyelim. Üzerine enginarları, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı da ekleyip bir müddet kavuralım. Baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip yarım su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan almadan ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyelim. Yarım limon suyunu malzememize sıkalım. Enginar yapraklarından birini alıp içine 1 tatlı kaşığı iç malzemden koyup eş bir yaprakla üstünü kapatalım. Geniş bir tencereye kabuklarımızı dizelim. Üzerlerine yarım limon sıkalım ve sızma zeytinyağı gezdirelim. Tencerenin dibini kaplayacak kadar su ekleyip yaprakların üzerine bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder