23 Nisan 2013 Salı
Tortilla ve Taco Hamuru
MALZEMELER
2 bardak un
1 bardak mısır unu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 bardak su
HAZIRLANIŞI
Kuru malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım. Zeytin yağını ekleyip, suyu yavaş yavaş ekleyerek hamur toplanana kadar yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince üzerini bir havlu ile kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamuru 20 parçaya bölelim. herbir parçayı elimizde yuvarlayarak ince bir tortilla olacak şekilde merdaneyle açalım. Kızartma tavasını kızdırıp yağsız tavada tortillalarımızı arkalı önlü lavaş kıvamında pişirelim.
Tortillalarımızı isterseniz fajita'nın yanında, isterseniz taco malzemeleri ile dürüm şeklinde tüketebilirsiniz.
Taco kabuğu yapımı için tavaya 1 parmak bitkisel yağ koyup kızdıralım. Tortillaları ikiye katlayıp yarım ay halinde tavaya alalım. Tortillanın yarısı kızarırken, diğer yarısınımaşa ile dışarıda tutalım. Diğer yarısınıda aynı şekilde kızartalım. Taco kabuklarımız hazır. Sıcakken tacoları tüketirseniz daha lezzetli oluyor.
Etiketler:
akşam yemeği,
ana yemekler,
delicious,
dinner,
hamur işleri,
lezzet,
lunch,
meksika,
meksika yemekleri,
mutfak,
öğle yemeği,
recipe,
taco,
tarif,
yemek,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder