28 Kasım 2013 Perşembe

Pişi

Pişi yada hamur kızartması annemin yazları bize her kahvaltıda yaptığı harika bir lezzet. Anneannem mayalı hamurla hazırlardı ama benim hamur kabartma tozuyla yaptığım daha pratik oluyor, daha da hafif oluyor bence. Kendi tarifimi yazıyorum sizlerede, mutlaka deneyin bence.


MALZEMELER

5 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
Tuz
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla hamurumuzu 1 cm kalınlığında açalım. bıçakla küçük dilimlere ayırıp kızgın yağda altın sarısı olana kadar arkalı önlü kızartalım. sıcak sıcak servis edelim.

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder