Bayramiç yemeklerinden peynirli patlıcan kızartmayı ne zamandır kayınpederim istiyordu. Annesinin yaptığı yemeklerden olan bu pratik yemeği bende Çanakkale'deki eşimin akrabalarından öğrenince hemen denemek istedim. Pratik bir akşam yemeği olarak sizde mutlaka deneyin bence.
MALZEMELER
2-3 adet topan patlıcan
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ince ince ve halka halka dilimleyip tuzlu suda bekletelim. Daha sonra kağıt havluda suyunu alıp, peynirli maydanozlu harçtan iki dilimin arasına koyup kenarlarını yumurta beyazıyla yapıştırıp kızgın yağda iyice kızartalım. İçlerininde kızarması için çok ince dilim olması gerekiyor. Dilerseniz önden patlıcanların iç yüzlerini kızartabilir yada kızaran patlıcanları 10-15 dakika kadar 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
2-3 adet topan patlıcan
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ince ince ve halka halka dilimleyip tuzlu suda bekletelim. Daha sonra kağıt havluda suyunu alıp, peynirli maydanozlu harçtan iki dilimin arasına koyup kenarlarını yumurta beyazıyla yapıştırıp kızgın yağda iyice kızartalım. İçlerininde kızarması için çok ince dilim olması gerekiyor. Dilerseniz önden patlıcanların iç yüzlerini kızartabilir yada kızaran patlıcanları 10-15 dakika kadar 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder