Eskişehir'in muhteşem lezzeti çi böreği evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Geçen gün televizyonda Eskişehir'i görünce bende hemen denemeliyim dedim ve çokta güzel oldu. Çocuklarında bayıldığı bu yemeği 1,5 yaşındaki kızımda severek yedi. Hem kızıma et yedirmiş hem de yanında ayranla güzel bir öğün hazırlamışta oldum.
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İçi İçin
Yarım kg kıyma
3 adet rendelenmiş soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bez ile örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.
İç malzemelerini çiğden karıştırıp hazırlayalım. Hamurumuzdan avuç içi kadar toplar koparıp unladığımız tezgahta merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Hamurun yarısına içimizden koyup kapatalım. elimizle kenarlarını bastırarak iyice yapıştıralım ki kızarırken iç malzeme akıp yağ sıçramasın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp iyice kızmış bol yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim.
Hamuru İçin
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İçi İçin
Yarım kg kıyma
3 adet rendelenmiş soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bez ile örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.
İç malzemelerini çiğden karıştırıp hazırlayalım. Hamurumuzdan avuç içi kadar toplar koparıp unladığımız tezgahta merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Hamurun yarısına içimizden koyup kapatalım. elimizle kenarlarını bastırarak iyice yapıştıralım ki kızarırken iç malzeme akıp yağ sıçramasın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp iyice kızmış bol yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder