MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su (5 su bardağı)
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan yada bir demet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
tuz
marul
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyalım. Mercimekler yumuşayınca hafif suluyken altını kapatalım. 2 su bardağı bulguru derin bir kaseye alalım ve üzerine mercimeği ekleyip karıştıralım. Kabın üzerini kapatalım ve bulgurlar şişene kadar bekleyelim. Soğanları ince ince doğrayalım. Bir tavada soğanları sararana kadar pişirelim. Salçaları ekleyip kavuralım. Baharatları ekleyelim ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyelim. Bu karışımı bulgurlu karışımla karıştıralım, tuzunu da ekleyelim ve yoğuralım. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyelim. Güzelce karıştırıp köfte şekli verelim. Marul ve limonla servis edelim.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder