28 Kasım 2013 Perşembe

Pekmezli Sağlıklı Aşure

Aşure ayı gelmişken sağlık kaynağı bu tatlıyı şeker kullanmadan yapmak isterseniz bu tarifi deneyin derim. Çocuklar ve bebekler içinde harika bir öğün oluşturacaktır.
MALZEMELER

2 su bardağı aşurelik yarma buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı
kuru fasulye
8-10 adet kuru kayısı
10 adet kuru erik
1 limon kabuğu rendesi
2 dal çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı hurma şurubu yada 1 çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı gül suyu
2-2,5 litre su
Süslemek için badem, ceviz, fındık, nar

HAZIRLANIŞI
Bakliyatları akşamdan ıslatın. Buğdayı tencereye koyun ve üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirin. Nohut ve fasulyeleri haşlayıp kabuklarını soyulmuş şekilde buğdayların üzerine ekleyin. Üzerine pekmez yada hurma şurubunu ve tarçın ve karanfili ekleyin. Ateşten almadan 5 dakika önce erik, üzüm, kayısıları ekleyelim. Limon kabuğunu ve dilerseniz ince doğranmış portakal kabukları da ekleyebilirsiniz. Ocaktan almadan hemen önce gül suyunu da ekleyelim. Aşurelerimizi kaselere koyup üzerlerine fındık, ceviz, limon kabuğu, susam, nar ve sevdiğiniz diğer malzemelerle süsleyerek servis edebilir gönül rahatlığıyla da istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Muharrem ayınız kutlu, evleriniz bereketli olsun.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder