8 Kasım 2013 Cuma

Martha Stewart'ın Soft and Chewy Chocolate Chip Kurabiyeleri


Komşuma oturmaya giderken götürmek için tarif ararken her zamanki gibi önce Martha Stewart'ın tariflerini karıştırdım. Komşumunda küçük çocuğu olduğu için çocukların sevdiği kurabiyelerden yapayım dedim. Aslında bu tarifte kurabiyeler merdaneyle açılıp bardakla kesilerek daha ince ve gevrek kurabiyeler oluyor ama ben çocuklar yumuşak kurabiyeleri sevdiğinden dondurma kaşığıyla toplar alıp elimle yassılaştırıp daha tombul kurabiyeler yaptım. Bir dahakine orijinal şeklini de deneyeceğim inşallah. Bu kurabiyeler kapalı kapta 1 hafta dayanıyormuş bilginize. 


 
MALZEMELER
 
3 bardak un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 bardak tereyağı - oda sıcaklığında
Yarım bardak toz şeker
1 bardak kahverengi şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilin
2 büyük yumurta
2 bardak bitter çikolata (küçük küçük kesilmiş)
     
HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu, vanilini bir kapta karıştıralım. Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri ve tereyağını mikserle çırpalım. Yavaş yavaş unlu karışımı ilave edelim. Hamur yoğunlaşınca elimizle yoğurmaya başlayalım. Tüm malzemeler güzelce karışınca ve unumuz ele yapışmayacak ancak yumuşak bir kıvam alınca çikolatalarımızı ekleyip yoğurarak hamurumuza ekleyelim. Bu aşamada dilerseniz dondurma kaşığıyla toplar alıp elinizde bastırarak yassı kurabiyeler yapın, dilerseniz hamuru ikiye bölüp yağlı iki kağıt arasına koyarak merdaneyle 3-4 cm kalınlığında açarak bardakla yuvarlaklar keserek 180 derece fırında 8 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler açık kahverengi olmalı ancak ortaları hala yumuşakken fırından çıkarmalıyız. Pişen kurabiyelerimizi 2 dakika soğuttuktan sonra tepsiden alıp tamamen soğuması için ayrı bir tabağa yada tel üzerine alalım. Afiyet olsun. 


Martha

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder