Geçen sabah kahvaltı için ekmek kalmadığını görünce evde hemen ekmek yapayım dedim. Ekmekte o kadar lezzetli oldu ki kahvaltı bruncha dönüştü, yedikçe yedik:))
MALZEMELER
3 su bardağı beyaz
1 su bardağı kepekli un
1/4 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Üzerine susam
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Unları, mayayı, şerkeri ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım. Azar azar ılık suyumuzu ekleyerek yoğuralım. Pekmezi ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını da hamurumuza ekleyip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayacak ancak hafif cıvık bir hamur olacak. Gerekirse un ve su ekleyebiliriz. Hamurumuzun üzerinni örtüp yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru ikiye bölüp üzerini hafif unlayarak ekmek şekli verelim ve yağlı kağıt serili tepsiye koyalım. elimizi zeytinyağıyla yağlayarak ekmeklerimizin etrafını hafif yağlayalım. Üzerlerine susam döküp 15 dakika kadar daha bekletelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 dakika kadar ekmeklerimizin üzeri kahverengiye dönene kadar pişirelim. Pişirirken dikkat edeceğimiz nokta 7-8. dakikada ekmekleri çıkarıp boydan boya bıçakla ekmekleri keselim ki içleri de güzelce pişsin. Afiyet olsun.
3 su bardağı beyaz
1 su bardağı kepekli un
1/4 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Üzerine susam
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Unları, mayayı, şerkeri ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım. Azar azar ılık suyumuzu ekleyerek yoğuralım. Pekmezi ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını da hamurumuza ekleyip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayacak ancak hafif cıvık bir hamur olacak. Gerekirse un ve su ekleyebiliriz. Hamurumuzun üzerinni örtüp yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru ikiye bölüp üzerini hafif unlayarak ekmek şekli verelim ve yağlı kağıt serili tepsiye koyalım. elimizi zeytinyağıyla yağlayarak ekmeklerimizin etrafını hafif yağlayalım. Üzerlerine susam döküp 15 dakika kadar daha bekletelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 dakika kadar ekmeklerimizin üzeri kahverengiye dönene kadar pişirelim. Pişirirken dikkat edeceğimiz nokta 7-8. dakikada ekmekleri çıkarıp boydan boya bıçakla ekmekleri keselim ki içleri de güzelce pişsin. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder