MALZEMELER
Tabanı İçin:
2 paket Eti Burçak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması İçin:
1 paket labne peyniri
6 çorba kaşığı süzme yoğurt yada susuz kısmından normal yoğurt
2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
Limonlu Sos İçin:
3 limon suyu
3 kaşık nişasta
7 kaşık toz şeker
1 paket vanilin
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri elimizle kırıp ufaltalım. Tereyağını eritip bisküvilerle karıştıralım. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza bisküvileri bastırarak yayalım. İyice bastıralım ki kekimizi keserken dağılmayıp sert bir taban oluştursunlar.
Kremamız için tüm malzemelerimizi bir kaba alıp çırpma teliyle çırpalım. Bisküvili tabanımızın üzerine kremamızı döküp 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlımızı soğuması için bekletelim. Limonlu sos için bütün malzemelerimizi sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim. Sosumuz kaynadıktan sonra 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. 5 dakika kadar sosumuzu dinlendirelim. Ilınan cheesecakemizin üzerine sosumuzu döküp buzdolabına koyalım. Yaklaşık 8 saat kadar buzdolabında bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. Bu tarifi akşamdan hazırlayıp ertesi gün tüketmek en iyisi oluyor çünkü piştikten sonra beklemesi çok sancılı oluyor:)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder