16 Kasım 2013 Cumartesi

Fırında Kıymalı Karnabahar

Kış sebzeleri yapmaya devam ediyoruz bu hafta. Havalar soğuyunca bizde kış moduna geçtik, yaz sebzelerine veda ettik. Karnabaharı kızıma kızartma yedirmeye gönlüm el vermeyince ilk kez fırında pişirmeyi denedim. Hem Mira hemde eşim bu şekliyle karnabahara bayıldılar, hatta eşim hep böyle yapmamı söyleyince çok sevindim.
                                
    MALZEMELER

1 adet karnabahar
300 gr kıyma
1 soğan
2 domates 
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdaçal
1 çay kaşığı kimyoın
Tuz
Zeytinyağı
Su

HAZIRLANIŞI

Karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayıralım. Bir tencerede su kaynatıp karnabaharları yaklaşık 1 dakika haşlayalım. Çok fazla haşlanmasın, yumuşamasına izin vermeden ocaktan alıp süzelim. Cam fırın kabımıza karnabaharları dizelim. 
Bir tavaya yağ koyup, kıymayı rengi dönene kadar kavuralım. Soğanı ince ince doğrayıp kıymaya ekleyelim. Soğanlar sararınca domatesleri küp küp doğrayıp tavaya ekleyelim. Domatesler yumuşayınca salçaları ekleyip kavuralım. Baharatları ve tuzumuzu da ekleyelim. 1 su bardağı su ekleyip kaynayınca ocaktan alalım. Karnabaharların üzerine kıymalı sosu ekleyelim. 1 su bardağı kadar suyu da üzerine döküp tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derece fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


                                        


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder