Musakka benim en sevdiğim yemeklerden, geçen gün televizyonda Yunan musakkasının yapılışını izleyince denemem lazım dedim. Malzemeleri görünce özlellikle tarçını görünce biraz tedirgin olsamda sonuç gerçekten çok güzel oldu. Bir nevi lazanya gibi oldu diyebilirim. Denemeden önyargılı olmayın bence, özellikle misafir için çok güzel bir ikram bence.
MALZEMELER
300 gr kıyma
7-8 adet patlıcan
1 domates
1 kaşık salça
4-5 diş sarımsak
3 soğan1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı beyaz şarap (ben kırmızı şarap kullandım tadı gayet güzel oldu)
Tuz
Zeytinyağı
Beşamel sos için;
3 kaşık un
Zeytinyağı
2 su bardağı süt
Üzerine serpmek için;
Ekmek kırıntısı (Galeta unundan biraz daha irice rondoda çekilmiş)
Kaşar peynir yada parmezan peyniri
HAZIRLANIŞI
Soğanları yemeklik doğrayıp, tencereye yağımızı ekleyip kavuralım. Sararan soğanlara kıymayı ekleyelim. Kavrulan kıymaya sarımsağı küçük küçük doğrayıp ekleyelim. Salçamızı da ekleyip kavuralım. Domatesi rendeleyip ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Baharatlarımızı, tuzumuzu ekleyip karıştıralım. Şarabı da ekleyip iki dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
Beşamel sos için sos tenceresine yağı ve unu alıp orta derece ocakta unu kavuralım. Üzerine azar azar sütü ekleyip çırpma teliyle devamlı çırpalım. Sosumuz yoğunlaşana ve kaynayana kadar çırpma teliyle çırpalım.
Patlıcanları yıkayıp alacalı doğrayıp ikişer cm kalınlığında halka halka doğrayalım. Tuzlu suda bekletip sularını sıkıp kağıt havluya alalım. Bir tavada patlıcanları kızartalım. Bir borcama önce patlıcanları dizelim, üzerine kıymalı sosu dökelim. Tekrar patlıcan dizip sos dökelim. Üzerine beşamel sosumuzu dökelim. Beşamel sosun üzerine ekmek kırıntısı serpelim. En üste de kaşar rendesi serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder