28 Ekim 2013 Pazartesi

Salatalık Turşusu ve Tursu Suyu

Tursu suyu kucuklugumden beri en sevdigim iceceklerin basinda geliyor ve vazgecemediklerim arasindadir.

 
Malzemeler
1 kilo salatalik
Sirke 
2 dis sarimsak
Limon tuzu
Kaya tuzu

Hazirlanisi
 Guzelce yikadigimiz salataliklarimizi kavanozun yarisina kadar diziyoruz. Uzerine iki dis sarimsagi koyuyoruz ve kalan salataliklarimizi kavanoz dolana kadar dizmeye devam ediyoruz. En ustune limon tuzu koyuyoruz. Limon tuzu tursunun beyazlanmasini engeller ve icimini kolaylastirir. Tamamen sizin damak zevkinize gore koyabilceniz birseydir ben bir yemek kasigi koymayi tercih ediyorum.  Baska bir kapta 1 bardak sirkeyi 5 bardak su ve 4 kasik kaya tuzunu karistiririz. Hazirladigimiz bu karisimi kavanoz agzina kadar silme dolana kadar dolduruyoruz. Ve kavanozun agzini hic kullanilmamis yeni kapak ile kapatiyoruz. Salataliklar yaklasik iki hafta sonra sararinca tursumuz hazir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder