Malzemeler
1 yumurta (sarisi uzerine surulecek aki icine katilacak)
1 su bardagi ilik sut
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
İc harci
1 su bardagi beyaz peynir veya tulum peyniri
Yarim demet maydanoz
1 tatli kasigi yogurt veya sut
Hazirlanisi
3 su bardagi unu genis bir cam kaseye eleyerek koyalim. Pakmayayi seker ve tuzu ekleyerek karistiralim. Yumurtanin akini, yağı ve sütü ayrı bir yerde çırpıp yavaş yavaş una ekleyelim ve una yedirerek hamurumuzu yoguralim. Ele yapismayacak kivamda bir hamur elde edince bir iki dakika kadar daha yogurmaya devam edelim ve uzerine temiz bir havlu orterek hamuru 20 dk dinlendirelim. Bu sirada peynirimizi ve maydonozumuzu kucuk kucuk keserek baska bir kap icerisinde karistiralim ve uzerine yogurdumuzuda ekleyerek guzelce ezelim. Ekledigimiz yogurt ic malzemesini yumusatip ozlesmesini saglamaktadir. Dinlenen hamurlarimizdan avuc ici buyuklugunde alip elimizde acarak icine ic malzememizide koyarak kapayalim ve elimizde yuvarlayarak sekil verelim. Tepsiye dizdigimiz pogacalari uzerine zeytin yagi surerek yumusatilim ve uzerinede ayirdigimiz yumurta sarisini surelim. İstege gore uzerine susam yada keten tohumuda konabilir. Tepsiye dizdigimiz puacalari 10 dk dinlendirdikten sonra 170 derecede onceden isittigimiz firina koyalim. Uzerleri kizarinca firindan cikarabilirsiniz. Mayali hamurlar cabuk pistigi icin sik sik kontrol edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder