29 Ekim 2013 Salı

Domates sosu - Kış Hazırlıkları

Kış hazırlıklarımızı annem sağolsun bu sene bol bol yaptık. Annemin soslari ve tursylari da harika oldu. Sıra geldi yapım aşamalarını paylaşmaya..

Malzemeler
3 kilo domates

Yapilisi
 
Domateslerimizi yilayip guzelce kuruladiktan sonra yagli kagit serdigimiz tepsimize dizerek 180 derecede domateslerimiz yumusayip kabuklari kolayca soyulacak kivama gelene kadar pisiriyoruz. Pisen domateslerimiz el yakmayacak sicakliga geldigi zaman kabuklarini soyarak buyuk bir tencereye koyuyoruz. Domateslerimizi el blendiriyla bir yandan pure haline getirip bir yandanda ocakta pisiriyoruz. Bir miktar tuz ekleyip pisirmeye devam ediyoruz. Arada karistirarak kivami koyulasinca altini kapatiyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz. Kavanozlarin kapaginin hic kullanilmamis olmasina ozen gosterelim ve sicak suda isitarak kapaklarini kapatalim bir gun boyuncada kavanozu ters tutarak hava almasini onleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder