MALZEMELER
1 koyun kaburgasi
1 kilo pirinc
1 paket kus uzumu
1 paket cam fistigi
1 demet maydanoz
1 kasik tereyagi
Yarim bardak domates sosu
HAZIRLANIŞI
Oncelikle zeytin yaginda fistiklarimizi kavuruyoruz ve kavrulan fistiklarimizin uzerine yikadigimiz pirinclerimizi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz ve baharatlarimizi ekliyoruz. ( kimyon, zerdecal, karabiber) Bir miktar kavrulan pirinclerin uzerine 4 bardak su ekliyoruz( 1 kilo pirinc 5 bardak ise 4 4,5 bardak ekliyoruz suyu) sicak suda beklettigimiz kus uzumlerinide ekliyoruz ve karistiriyoruz. Suyunu cekmeye yakin maydonozlarida ekleyerek karistirip kapagini kapayip demlenmeye birakiyoruz. Kaburgamizin tam ortasindaki kemigi cikariyoruzki kapatip dikmemiz kolay olsun diye. Kaburgamizi tahta uzerinde acarak uzerine pilav koyup kaburgamizi ikiye katlayarak igne yardimiyla dikiyoruz.
Buyuk bir tencere veya kazan icerisine yarim bardak domates sosu ve yarim bardak suyla beraber bir miktar pisiriyoruz ve bu sosumuzun icerisine dolmamizi yerlestirerek kapagini kapatiyoruz ve kisik ateste 3,5 4 saat pismeye birakiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder