2 Kasım 2013 Cumartesi

Kaburga Dolmasi

Diyarbakir'in essiz lezzetlerinden olan kaburga dolmasinin sadece pisirme suresi uzundur. Yapimi cok kolay olan bu lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim

MALZEMELER
 
1 koyun kaburgasi
1 kilo pirinc
1 paket kus uzumu
1 paket cam fistigi
1 demet maydanoz
1 kasik tereyagi
Yarim bardak domates sosu

HAZIRLANIŞI
 
Oncelikle zeytin yaginda fistiklarimizi kavuruyoruz ve kavrulan fistiklarimizin uzerine yikadigimiz pirinclerimizi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz ve baharatlarimizi ekliyoruz. ( kimyon, zerdecal, karabiber) Bir miktar kavrulan pirinclerin uzerine 4 bardak su ekliyoruz( 1 kilo pirinc 5 bardak ise 4 4,5 bardak ekliyoruz suyu) sicak suda beklettigimiz kus uzumlerinide ekliyoruz ve karistiriyoruz. Suyunu cekmeye yakin maydonozlarida ekleyerek karistirip kapagini kapayip demlenmeye birakiyoruz. Kaburgamizin tam ortasindaki kemigi cikariyoruzki kapatip dikmemiz kolay olsun diye. Kaburgamizi tahta uzerinde acarak uzerine pilav koyup  kaburgamizi ikiye katlayarak igne yardimiyla dikiyoruz.
 

 Buyuk bir tencere veya kazan icerisine yarim bardak domates sosu ve yarim bardak suyla beraber bir miktar pisiriyoruz ve bu sosumuzun icerisine dolmamizi yerlestirerek kapagini kapatiyoruz ve kisik ateste 3,5 4 saat pismeye birakiyoruz.
 

Kaburgamiz pistiginde bir tabaga aliyoruz ve ipini cikartarak ikrama hazirliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder