19 Eylül 2013 Perşembe

Revani

Geçen gün yemeğe Nuray teyzemize davetliydik. Giderkende elimiz boş gidilmez dedik ve revani yapmaya karar verdim. Tadı gayet başarılı oldu ama dilimlenmiş halini fotoğraflamaya fırsatımız olmadı maalesef:)


MALZEMELER

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ceviz
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 şişe maden suyu
1-2 damla limon suyu
Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Şerbetimizin soğuk olması gerektiği için önce şerbetle başlayalım. Şeker ve suyu tenceremize alıp, kaynayınca 5-6 damla limon suyu ekleyelim. Biraz koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.Yumurtayla şekeri güzelce çırpalım. Yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Un ve irmiği ekleyelim. Kalan malzemeleride ekleyip karıştıralım. Kek kıvamında olması için gerekirse un ekleyelim. En son ufalanmış cevizleri de ekleyip, 20-20 cm civarında yağlanmış fırın kabına karışımı dökelim. 175 derece fırında üzeri kahverengiye yakın olana kadar güzelce pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz dilimleyip üzerine soğuk maden suyunu dökelim. Hemen ardından soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder