1kg sivri biber
1,5 kg armut domates
5-6 dis sarimsak
Zeytin yagi
Sirke
Limon tuzu ve kaya tuzu
Hazirlanisi
Hazirlanisi cok pratik ve kolay olan bu tursunun yapimi yaklasik 15 dk surmekte ve normal tursular gibi uzun sure dayanmaktadir.
Sivri biberlerimizi saplarindan ayirip uce veya dorde boluyoruz. Baska bir kapta domateslerimizin kabuklarini soyup kup kup dogruyoruz. Armut domates kullanmamizin nedeni daha etli olusudur normal domates kullanirsaniz kavonaza koyarken elinizle sikarak suyunu ayirin. Dogradigimiz biberleri iki barmak yuksekliginde kavonaza doldurup ustune bir sira domates koyuyoruz ve kavonoz dolana kadar tekrarliyoruz. Kavonozun orta kismindayken sarimsaklarimizi ve bir yemek kasigi limon tuzuyla bir yemek kasigindan biraz fazla kaya tuzumuzuda koyuyoruz. Kavonozun en ust katinda domates olcak sekilde doldurduktan sonra yarim su bardagi sirke koyup bir gece kapagi acik brkletiyoruz ki boylece domatesin sari suyu ciksin. Ertesi gun estune zeytin yagi ekleyip kapagini kapatiyoruz. Biberler sararmaya baslayinlca tursumuz hazir demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder