22 Eylül 2013 Pazar

Hünkar Beğendi


Annemin tariflerinden biri daha, özellikle misafirlerine yaptığı hünkar beğendisi gerçekten çok lezzetli oluyor. Bende hazır annemin tabağını fotoğraflamışken hemen paylaşıyorum sizinle.
 MALZEMELER

 250 gr Dana eti veya kıyma
  1 adet kuru soğan
  1-2 adet domates
  2- 3 adet sivri biber
  1 tatlı kaşığı salça
  Tuz
  Karabiber
 Sıvı yağ


Beğendisi İçin:
 4-5 adet özlenmiş patlıcan
 2 çorba kaşığı un
 2 su bardağı soğuk süt
 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
 Tuz
  Karabiber
  Çiçek yağı

HAZIRLANIŞI


Etimizi küp küp doğrayalım.. Tenceremize yağ koyup etimizi veya tercihe göre kıymamızı kavuralım. Üzerine kuru soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçamızı ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave edelim. Tuzunu, karabiberini ilave edelim.
Beğendisi İçin:
Patlıcanları közleyelim. Közlenen patlıcanlarımızın kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğrayalım. Tencereye yağı koyup içerisine un ilave edip kavuralım. Patlıcanlarımızı unun içerisine alıp, biraz daha kavuralım. Soğuk süt ilave edip karıştıralım. Tuz ve karabiberini ilave edip,  kaşar peyniri ekleyelim.. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanabiliriz.. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getirelim. Bu çukur kısma etli harcı dolduralım. Yada isterseniz beğendinin üstünü etli sosumuzla kaplayalım. Yanına patates kızartması ve közlenmiş biberle servis edebilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder