Soğan böreği börekler arasında en sevdiğim. Hem yumuşacık oluyor, hemde çok hafif. Anneannem el açması yapardı ama ben Mira'yla ancak hazır yufkayla yapmaya fırsat bulabildim. Aşağıda da anneannemin tarifini paylaşıyorum.
MALZEMELER
5 adet yufka
7-8 adet orta boy kuru soğan
5-6 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Sıvı yağ
Sosu İçin
1 bardak süt
7-8 adet orta boy kuru soğan
5-6 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Sıvı yağ
Sosu İçin
1 bardak süt
Yarım bardak yağ
HAZIRLANISI
Soğanları küp küp doğrayıp yumuşayana kadar tavada soteleyelim. Küçük küçük kestiğimiz biberleri de ekleyelim. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım. Domatesleri de tavaya ekleyelim, bir taşım pişirip salçayı ve baharatları ve tuzunu ekleyelim. İç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Tepsiyi yağlayıp ilk yufkamızı yayalım. Üzerine sostan bir kaç kaşık gezdirip fırçayla sürelim. İkinci yufkayıda serip sostan gezdirelim. İç malzemeden yayalım. Üzerine üçüncü yufkayı da serip sos gezdirip iç harçtan yayalım. 4. yufkayıda aynı şekilde serip, 5. yufkayla üzerini örtelim. En üstede sos gezdirip, bıçakla böreği dilimlere keselim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder