MALZEMELER
10 adet lazanya
Zeytinyagi
200 gr kasar peyniri yada parmesan
1 sogan
300 gr kiyma
4 adet domates
2 adet havuc
3 dis sarimsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Besamel Sos İcin
800 ml sut
4 corba kasigi un
Muskat
Tereyagi
HAZİRLANİSİ
Zeytinyagini genis bir tavaya alalim. Soganlari kup kup dograyip sararana kadar pisirelim. Havuclari rendeleyip soganlara ekleyelim. Bir kac dakika pisirip kiymayi ekleyelim. Sarimsaklari ince ince kiyip tavaya ekleyelim. Kiymalar pisince kup kup dogradigimiz domatesleri ekleyip, baharatlari ve tuzunu ekleyip domatesler suyunu cekene kadar pisirelim.
Besamel sos inin tereyagini sos tenceresine alalim, unu ekleyi kavuralim. Sutunu azar azar ekleyip cirpiciyla surekli karistiralim. Muskat rendeleyip muhallebi kivamini alana kadar pisirelim.
Firin kabini yaglayip bir kac kasik besamel sos dokup, yayalim. Uzeine 3 kasik kiymali sos dokup yayalim. Uzerine lazanyalarimizi dizip besamel sos, kiymali sos ve rendelenmis kasar yada parmesan
yayiyoruz. Bu sekilde 4-5 kat lazanya siralayip, en uste lazanyalari dizip uzeine besamel sos dokup 200 derece firinda 20 dakika pisiyoruz. Firindan almadan 5 dakika once uzerine kasar yada parmesan serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder