28 Ağustos 2013 Çarşamba

Çökertme Kebabı


Çökertme kebabı Bodrum'un bir numaralı lezzeti. Bizde Bodrum'a gidince Casita'da çökertme kebabına bayılıyoruz. İstanbul'da da İstiklal Caddesi'ndeki Ara Cafe'de aynı tadı bulabilirsiniz bence. Ama tabi her daim evde de misafir sofralarımızın ve özel günlerimizin bir numarası.



MALZEMELER
 300 gr biftek
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Kekik
2 adet orta boy patates
Sos İçin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım bardağı domates rendesi
Tuz
Servis İçin
Sarımsaklı yoğurt
3-4 adet sivri biber

HAZIRLANISI

Biftekleri parmak kalınlığında julyen doğrayın.
Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayın yada rendeleyin. Her iki türlüsü de farklı yerlerde yapılıyor. Bol yağda ve kızgın yağda kızartalım.
Geniş bir tavaya yağı ekleyin ve kızdıralım. Etleri ilave edelim ve etler kendini çekmeye başlayınca baharatlarını ilave edelim ve 2 dakika daha pişirelim.
Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdıralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domates rendesini ilave ederek suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirelim. Tuzunu ilave ederek karıştıralım ve altını kapatalım.
Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Son olarak domates sosu ve sotelediğiniz etleri ilave ederek servis yapalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder