10 Haziran 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Börülce

Börülce eşimin en sevdiği yaz yemeği. Bende her türlüsüne bayılıyorum. Börülce denilince aklıma hep anneannemin çocukken yaptığı yemekler aklıma geliyor nedense. Herhalde onun elinin lezzeti bir başkaymış ki şimdilerde o tadı bulamıyoruz...



 MALZEMELER

Yarım kilo börülce
3 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Limon
Tuz

HAZIRLANIŞI

Börülceleri temizleyip yıkadıktan sonra geniş bir tencerede bol tuzlu suda haşlayalım. Suyunu süzdüğümüz börülceleri servis kabına alalım. Bir kasede zeytinyağı, dövülmüş sarımsakları, limon suyunu ve arzuya göre biraz daha tuz ekleyip çırpalım. Sosu börülcelerin üzerine döküp güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder