10 Haziran 2013 Pazartesi

Yoğurt Çorbası (Yayla Çorbası)

Yoğurt çorbası yada namı diğer yayla çorbası benim en sevdiğim çorba. Kızıma yoğurt yemekte zorlandığım için ve kızıma keçi sütünden tuttuğum yoğurtlar artıpta keçi yoğurduna alışık olmayan bizlere koktuğu zamanlarda hemen bol naneli yoğurt çorbası yapıyorum. Hem besleyici hemde oldukça lezzetli bir tarif.


MALZEMELER 

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un
Tuz
Sızma zeytinyağı yada arzuya göre tereyağı
Nane
Kırmızıbiber (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

Pirinç ve suyu tencereye koyup pirinçler yumuşayana kadar kaynatalım. Yoğurdumuza unu ekleyip çırpalım. Pirincin suyundan 1 kepçe alıp yavaş yavaş yoğurda ekleyerek karıştıralım. Yoğurtlu karışımı kaynayan pirinçli karışıma yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştıralım. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp 5-10 dakika kadar daha çorbamızı pişirelim. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyelim. Tuzu sonradan eklersek çorbamız kesilmez. Ayrı bir kapta yağı kızdırıp nane ve arzuya göre kırmızıbiber koyup, kızgın yağı çorbamıza ekleyelim. Çorbamız servise hazır, sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder