MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un
Tuz
Sızma zeytinyağı yada arzuya göre tereyağı
Nane
Kırmızıbiber (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve suyu tencereye koyup pirinçler yumuşayana kadar kaynatalım. Yoğurdumuza unu ekleyip çırpalım. Pirincin suyundan 1 kepçe alıp yavaş yavaş yoğurda ekleyerek karıştıralım. Yoğurtlu karışımı kaynayan pirinçli karışıma yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştıralım. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp 5-10 dakika kadar daha çorbamızı pişirelim. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyelim. Tuzu sonradan eklersek çorbamız kesilmez. Ayrı bir kapta yağı kızdırıp nane ve arzuya göre kırmızıbiber koyup, kızgın yağı çorbamıza ekleyelim. Çorbamız servise hazır, sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder