11 Haziran 2013 Salı

Saçaklı Poğaça

Bu poğaçaları ben üniversiteden beri hep pastanelerden alıp yerim. Benim favori sokak atıştırmalığım diyebilirim. Sonunda evde yapmayı denedim ve gerçektende dışarda satılanlardan hiç farkı olmadı.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
1 yumurtanın sarısı

İç Malzemesi

1 küçük kutu krem peynir
3-4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Unu geniş bir kaba alalım. Üzerine maya, şeker ve tuzu katıp karıştıralım. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar gerekirse un ve ılık su ekleyelim. Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirelim. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepside hamurlarımızı 15 dakika daha dinlendirelim. 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Mayalı hamurlar hemen piştiği için ben pişerken başından ayrılmıyorum. Yaklaşık 10 dakikada pişiyor. Poğaçalarımız soğurken iç malzememizi hazırlayalım. İç malzemesi için krem peynir ve beyaz peyniri karıştıralım. Ayrı bir yere maydanozları ince ince kıyalım. Poğaçalarımızı tırtıklı bir bıçakla enlemesine ikiye keselim. İçlerine birer tatlı kaşığı peynirli harç dolduralım. Dışlarının kesili kısmınada bir miktar peynirli harç sürelim ve maydanoza batıralım. Poğaçalarımız hazır, afiyetle tüketebilirsiniz. Özellikle çocuklar bu poğaçaya bayılıyor bilginize:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder