MALZEMELER
3 litre su
1 kg şeker
6 adet limon
Yarım bağ kadar mercanköşk
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede yarım litre kadar suyu kaynatalım. Yıkayıp ayıkladığımız mercan köşkleri kaynar suya atıp 30 saniye kadar daha kaynatalım. Ocağın altını kapatıp mercan köşklerin demlanip soğuması için kenara alalım. Ayrı bir kapta yıkadığımız limonların iki tanesinin kabuklarını rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Geri kalan limonları sekize bölüp limon suyu ve kabuğunun bulunduğu kaba koyalım ve üstüne şeker ekleyelim ve rondadan geçirelim. Limonlarımızın bulunduğu kabı ocağa koyalım ve suyunuda ekleyip, şekerin erimesine yardımcı olacak kadar ocakta tutalım. Limonatayı kaynatmayalım sadece sekerin erimesine yardımcı olacak kadar ockta bekletelim yoksa limon kabuğunun acı suyu limonataya geçer. Limonatamıza demlenen mercan köşk suyumuzuda ekliyelim ve bir süzgeç yardımıyla posasını çıkararak süzelim. Daha koyu bir limonata isterseniz eğer süzdüğünüz posadan bir kaç kaşık limonatanıza ekliyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder