MAlZEMELER
Beğendisi İçin
3 adet közlenmiş topan patlıcan
3 kaşık un
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin
Yarım kilo dana kuşbaşı
3 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım kaşık salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük keselim. Tencereye yağ ve unu alıp, unu kavuralım. Yavaş yavaş sütü ekleyip devamlı karıştıralım. Beşamel sosumuz kaynayınca patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Bir taşım kaynatıp tencerenin altını kapatalım. Etimiz için tencereye yağı alalım. Etimizi ekleyip kavuralım. Biberleri küçük küçük doğrayalım ve etimize ekleyelim. Biberler kızarınca kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Domatesler biraz eriyince yarım kaşık salça, tuz ve baharatları ekleyelim. Domatesin suyu azalmaya başlatınca ocaktan alalım. Beğendinin üzerine etleri koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder