8 Mayıs 2013 Çarşamba

Yumurtalı Ekmek

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi yumurtalı ekmeğimiz:) Bayat ekmekleri değerlendirmek içinde güzel bir tarif.


MALZEMELER
3 yumurta
Beyaz peynir
Kaşar peynir
1 ekmek(dilimlenmiş)
Yarım demet maydanoz
2 domates
2 biber
Arzuya göre sucuk
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları çırpalım, baharat ve tuzu ekleyelim. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaya katalım. Zeytinyağını ve doğranmış maydanozu da ekleyip, ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp tepsiye dizelim. Ekmeklerin üzerlerine domates ve biber dilimlerini ve arzuya göre sucuk dilimlerini ekleyip 200 derece fırında yumurtaların beyazları pişene kadar pişirelim. Tepsiyi fırından alıp ekmeklerin üzerlerine kaşar dilimleri koyalım. Kaşarlar eriyene kadar tekrar fırınlayalım. Ekmeklerimiz hazır, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder