10 Mayıs 2013 Cuma

Kalburabastı

Anneannemin meşhur tatlısı kalburastının tarifini paylaşıyorum. Gerçi kimse onun eline su dökemez ama gene de sonuç süper oluyor.


MALZEMELER

Hamur malzemeleri:
 1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

HZIRLANIŞI

Şerbetin şekerini ve suyunu bir tencereye alıp kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limonunu ekleyelim. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığında margarin ile unu bir spatulayla iyice karıştıralım. Üzerine sıvıyağ, yoğurt,yumurta, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım. Çok cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru10-15 dakika dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Elimizle açarak içine ceviz koyalım. Hamuru kapatıp rendenin üzerinde yuvarlayalım. Katlı kısımlarını altta bırakacak şekilde yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlılarımıza soğuyan şerbeti dökelim. Tatlılar şerbeti çekince afiyetle yiyebilirsiniz:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder